Како се реч претвара из латинице у ћирилицу?

0 Comments

Хајде да то поделимо на одељке

  1. Увод
  2. Латиница у ћирилицу графици и конвертори

III. Конвертор латинице у ћирилицу за ворд

 

 

Увод у латински језик:

 

Историја; у региону око Рима, познатом Ćirilica u Latinicu као Лацио, изворно се говорило латинским језиком. Постао је водећи језик у Италији. Латински језик је један од најстаријих језика писаних још од 75.г. пне. То није само језик за себе већ и историја која прича приче о великом Римском царству, његовој моћи и победи широм јужне Европе. Најстаријим списима су потребни преводи да би их разумели. Табела (латиница у ћирилицу): За конвертовање латинице на ћирилицу обично користимо ВЕНОВЕ ДИЈАГРАМЕ.

 

 

Венови дијаграми:

 

Сличности и разлике између два концепта визуелно су приказани Веновим дијаграмима. Tillman Piesk је објавио Венов дијаграм на јавном домену на Википедији, сугеришући уобичајена и неуобичајена слова између латинице и ћирилице, попут:

A B E H M O P C Уобичајена латинична слова

D F J L G Q R S U V W Y   Неуобичајена ћирилична слова

 

Ћириличне табеле уобичајено долазе као уникод табеле.Уникод је за сам алфабет,али може бити за фразе и вишејезичне реченице. Користите ове кодове ако треба да убаците реч или кратку фразу у вишејезични текст или у латиничне реченице да бисте латиницу претворили у ћирилична слова. Одређена слова латинице и ћирилице се међусобно не разликују. Онлајн конвертор латинице у ћирилицу:

Ако тражите системе за претварање реченица које пишете или реченице које говорите из латинице у ћирилицу, боље потражите добар претварач латинице у ћирилицу. У 21. веку латиницу у ћирилицу ћете вероватно претворити на мрежи путем платформи. Латински није само један језик, он утиче на друге језике у другим регионима света, због чега се прилагодио у било ком региону. Претварачи латинице у ћирилицу раде у следећој функцији: • Ако тражите системе за претварање реченица које пишете или реченице које говорите из латинице у ћирилицу, боље потражите добар претварач латинице у ћирилицу. У 20. веку претворите латиницу у ћирилицу на мрежи путем мрежних платформи са више универзума. Латински није само један језик, већ утиче на друге језике у другим регионима света. Због чега се прилагодио у било ком региону. Претварачи латинице у ћирилицу раде у овој основној функцији:

  • Значења хиљада слова можете подесити на једну ћирилицу, као у “щ”:”sht”. За свако слово можете добити две или више верзија .
  • Прескакање раздвајања: Текст који се неће превести можете премотати сепараторима прескакања. Лако се бирају сепаратори.
  • Ове транслитерације латинице на ћирилицу памте ваше преференције.
  • Одређени делови у реченици нису преведени са латинице на ћирилицу :
  1. Интернет адресе познате као (http://, www.) се не преводе на ћирилицу.
  2. E-mail налози су познати ([email protected]) и не преводе се.
  3. Наредбе синтаксе и поређења такође су препознате.